Concurs de fotografia matemàtica

Al professorat dels Departament de Matemàtiques dels Instituts de Reus,
Amb motiu de l'exposició  Experiències Matemàtiques al museu de Reus de la Plaça Llibertat, l'Associació de Professors de Matemàtiques de les Comarques Meridionals (APMCM) i el Museu de Matemàtiques de Catalunya (MMACA) organitza amb el suport de l'Ajuntament de Reus i BEEP un Concurs de Fotografia Matemàtica Urbana a Reus.

En aquest enllaç podeu consultar el cartell del concurs amb les seves bases en tornar de les vacances però perquè pugueu informar als vostres alumnes, professorat i famílies que també poden participar, us passem tota la informació de les bases del concurs.

Esperem que sigui una activitat engrescadora i que us animeu a participar.

BASES DEL CONCURS:

1. Només s’admet una fotografia per participant. Els participants cedeixen els drets de publicació de les fotografies a l’APMCM. 

2. Les fotografies han de ser fetes pels participants, no es poden fer fotomuntatges i cal que les fotos siguin al voltant de les matemàtiques i d’un lloc urbà de Reus.

3. Les fotografies han de lliurar-se impreses en DIN A3 o DIN A4, o bé en paper fotogràfic de mides 20,3x27 cm o 30,5x40,5 cm, al Museu de Reus de la Plaça Llibertat, els divendres de les 17 a les 20 h o els dissabtes de les 10 a les 14 h i de les 17 a les 20 h, fins el 22 de maig de 2015 a les 20 h. També s'haurà de lliurar en format digital a l'adreça electrònica que us facilitaran quan lliureu la fotografia.

4. En lliurar la fotografia s’haurà d’omplir una fitxa amb les dades personals del participant i un títol o lema original que faci referència al contingut matemàtic de l'obra i/o al referent urbà de Reus. També s’haurà d’indicar l’adreça des d’on ha estat feta.

5. Les fotografies participants estaran exposades i formaran part de l’exposició “Experiències Matemàtiques” al Museu de Reus de la Plaça de la Llibertat.

6. El concurs tindrà dues categories, els nascuts entre el 1994 i el 1998 i els nascuts del 1999 en endavant. Cada categoria tindrà tres premis patrocinats per BEEP. Consistiran en un ordinador portàtil HP PAVILION pel primer i tauletes digitals pel segon i tercer.

7. El no compliment de les indicacions especificades a les bases comportarà la desqualificació.

8. El jurat estarà format per professorat de matemàtiques dels centres de Reus.

9. L’acte de lliurament dels premis serà el divendres 29 de maig a les 19 hores al Museu de Reus de la Plaça de la Llibertat.

OBJECTIUS:
  • Aprendre a descobrir les matemàtiques que hi ha a la ciutat.
  • Relacionar les matemàtiques amb l’art, l’arquitectura i amb els elements que ens envolten.
  • Crear un mapa amb la localització de les fotografies, per tal d’elaborar una ruta matemàtica urbana.