Orientacions pràctiques per a la millora de la geometria

Volem compartir amb vosaltres, per un costat, una reflexió "teòrica" sobre les dificultats amb que ens trobem i les possibles línies de millora en l'ensenyament de la geometria i, per l'altre, una mostra de propostes concretes en dos sentits:
  • Activitats geomètriques de tipus experimental que permeten treballar els blocs curriculars de mesura i d'espai i forma d'una manera més viscuda, amb cicles d'experimentació, descoberta i conceptuació.
  • Activitats geomètriques per incorporar als blocs no geomètrics (numeració i càlcul, canvi i relacions, estadística i atzar), estenent així la presència de les idees geomètriques i, alhora, aportant els avantatges de la representació gràfica i la visualització en el treball sobre els continguts no estrictament geomètrics.
En total es presenta una mostra de 60 propostes (algunes amb diverses activitats) de les quals 30 estan descrites molt àmpliament.

Aquesta feina ha estat feta amb la idea que pugui ser útil al professorat en la seva acció concreta a l'aula, unint-se així a l'esforç de molts docents per millorar el treball en geometria. Tant de bo pugui fer aquest servei!

Aquí teniu l'enllaç d'accés.