Lliurament de premis del “Concurs de fotografia matemàtica urbana a Reus”

El divendres 29 de maig es van lliurar els premis del “Concurs de fotografia matemàtica urbana”, convocats amb motiu de l'exposició “Experiències matemàtiques” que s'ha presentat a Reus des del 13 d'abril fins el 4 de juny, a l'espai Llibertat del Museu de Reus.

L'objectiu del concurs era que els nois i noies relacionessin les matemàtiques amb els elements urbans de la ciutat. Es tractava de triar una imatge i posar-hi un lema o títol matemàtic. També havien de indicar l'adreça des d'on s'havia fet la fotografia per tal de construir un mapa amb la localització de totes les fotografies.

S'han presentat 61 fotografies d'alumnes de diferents nivells d'estudis, des de primària i ESO fins el batxillerat.

Podeu consultar en aquest pdf més informació, i en aquest mapa totes les fotografies localitzades en la ciutat.



Els elements més fotografiats pels nois i noies han estat les diferents escultures de la ciutat, en concret el rellotge de sol de l'avinguda de Bellisens, les escultures dels jardins del tanatori, a la plaça Pau Picasso i  l'escultura Nucli, a la rotonda d'entrada a Reus des de la carretera d'Alcolea.  
En la categoria de nascuts del 1999 en endavant, ha obtingut el primer premi, la fotografia amb el lema “Paral·leles que s'amaguen a la ciutat”, de Rosa Castillo Contreras que cursa 3r d'ESO a l'Institut Gabriel Ferrater.

El segon premi, la fotografia amb el lema “Ombres paral·leles sobre línies perpendiculars” de Miranda Silveria Manzanares que cursa 3r d'ESO a l'Institut Gabriel Ferrater.

El tercer premi, la fotografia amb el lema “La piràmide dels nombres” d'Olga Aliagas Mejina que cursa 6è de primària al CEIP Alberich i Cases.

En la categoria nascuts entre 1994 i 1998 s'han concedit dos accèssits a les fotografies “Vector director del pla moviment” de Rafael García Macías i “Sèrie de 2π radis inscrits en les superfícies formades per rectes perpendiculars” de David Carpintero Pleguezuelos alumnes de 2n de batxillerat de l'Institut Salvador Vilaseca.

L'acte es va celebrar al mateix espai de l'exposició “Experiències matemàtiques”, i va contar amb la presència dels regidors de cultura i ensenyament de l'ajuntament de Reus i la directora del CRP.

El jurat va destacar la originalitat dels títols i el sentit matemàtic de les fotografies, i es va anunciar que es farà una exposició de les fotografies presentades així com de la seva georeferenciació.